Tipuri de scări interioare

Modelele de scari interioare variaza.

Daca sti deja cum o sa arate viitoarea ta scara si nu mai ai nevoie decat de cineva care sa faca proiectarea si sa realizeze lucrarea, contacteaza-ne la numarul de telefon/whatsapp: 0720240222, sau email: sen.trepte@gmail.com, sau apasand butonul albastru din coltul dreapta jos.

 

Daca ai deja PROIECTUL noi il vom realiza, daca nu, il facem GRATUIT. Iti vom face si estimarea corecta a pretului.

Daca nu esti inca hotarat si nu stii exact ce fel de scara ar raspunde cel mai bine nevoilor tale, iti prezentam mai multe tipuri de scari interioare si unde s-ar potrivi cel mai bine.

Criteriile sunt in functie de locatie, de spatiu, de structura casei…etc

 

 

Din ce sunt alcatuite scarile interioare?

In primul rand sa ne familiarizam (daca nu sunteti deja) cu alcatuirea unei scari.

Elementele care alcatuiesc scara interioara sunt:

 • Casa scarii – reprezinta locul marginit de peretii din jurul scarii.
 • Trepte – acestea sunt de fapt un ansamblu constituit din trepte (partea pe care pasim) si contratrepte (latura verticala dintre doua trepte). In cazul scarilor suspendate contra-treptele lipsesc

 • Intradosul – reprezinta rampa inferioara scarii propriu-zise.
 • Extradosul – reprezinta rampa superioara scarii propriu-zise.
 • Balustrada – reprezinta protectia laterala a treptelor. Aceasta este protejata in partea superioara de mana curenta care ajuta la sprijin in timpul urcarii sau al coborarii.

 • Podestul – partea plana care uneste doua rampe, destinata odihnei.
 • Grinda de vang – este elementul care sustine treptele.

 

Ce tipuri de scari interioare fabricam?

Scarile interioare sunt de mai multe tipuri!

 

 

In functie de felul in care sunt construite:

 

 

 

In functie de forma lor:

 

 

 • Scari drepte, cu o singura rampa. Acestea se incadreaza perfect in spatiile inguste si holuri, fiind cele mai ergonomice.
 • Scarile cu doua rampe, dispuse la un unghi de 90°. Sunt perfecte pentru inaltimi mai mari intre etaje daca vrei o inclinatie mai mica.
 • Scari din 2 sau 3 rampe in forma de U. Sunt potrivite in cazul trecerilor mai inguste dintre etaje.
 • Scari cu mai multe rampe. Ideale pentru spatii ample, pentru scari cu mai multe destinatii.
 • Scarile curbate. Au o eleganta aparte si dau dau o alura inedita incaperii. Acestea pot avea una sau mai multe rampe.
 • Scarile circulare. Sunt ideale in spatii mici, deoarece ocupa foarte putin, datorita dispunerii lor aproape verticale.

Ce model de scari interioare ti se potriveste?

In principiu, fiecare model de scara interioara e potrivita pentru un anume spatiu. Fie ca vorbim de sufragerie/living, mansarda, sau hol, pentru toate exista un tip de scara care se incadreaza perfect. De exemplu:

 • Pentru pod sau mansarda, ai ca variante, ori o scara retractabila din lemn ori o scara clasica. Daca spatiul este mic, o scara spiralata din lemn poate fi alegerea perfecta. Daca spatiul nu te limiteaza, poti opta pentru orice tip de scara, cu una sau mai multe rampe.
 • Pentru sufragerie/living, in functie de felul in care e construita si amenajata casa, poti sa adopti un stil clasic de scara din lemn, curbata, sau cu o singura rampa. Desigur poti opta si pentru ceva mai sofisticat cu mai multe rampe. Pentru ca scara sa se integreze si mai bine in deor putem folosi elemente care se regasesc in stilul livingului.
 • Pentru hol putem alege o scara circulara, avand in vedere ca spatiul e limitat. De asemenea si o scara clasica se poate incadra perfect, mai ales ca in locul liber de sub scara putem amenaja un spatiu de depozitare

Nu trebuie sa te stresezi sa inveti tot ce scrie mai sus. Informatiile respective sunt pentru a-ti face o idee despre cum ai vrea sa arate scara pe care vrei sa urci zilnic si sa nu te saturi.

 

Daca inca nu te-ai hotarat de ce ai avea nevoie, nu-i nimic, te ajutam noi. Nu trebuie decat sa ne contactezi si o sa gasim exact modelul de scara care se va incadra perfect in sufrageria, holul, mansarda, sau orice alt loc al tau.

Tweet
Pin24
Share
24 Shares

Nu avem încheiată nici o colaborare cu alte firme, nu avem mai multe puncte de lucru, decât unul singur... SenTrepte. Este posibil ca alții să se foloseasca de numele nostru!